Jolanda Grevers
20 maart 2015
Gun jezelf een droombaan

Jarenlang had ik een baan die ik niet meer leuk vond. De werkzaamheden waren eentonig en saai. Mijn talenten kon ik er niet inzetten, waardoor ze onder een steeds dikker wordende laag stof lagen te verpieteren. Maar ook voelde ik me niet gewaardeerd door mijn werkgever. Kortom, niet bepaald mijn droombaan. Desondanks bleef ik zitten waar ik zat en ging niet op zoek naar een nieuwe baan. 

Durfde ik niet te kiezen voor mijn droombaan. Want ik had een vaste baan en dus financiële zekerheid. Heel onverstandig om een vaste baan op te geven voor een nieuwe baan.  Bovendien zaten we midden in de crisis; de banen lagen niet voor het oprapen en voor jezelf beginnen was zo onverstandig. Mijn overtuigingen en angsten hielden mij dus gevangen in mijn comfortzone

Zit jij op dit moment in hetzelfde schuitje? Lees dan snel en maak kennis met het vervolg van mijn verhaal.  Ik hoop dat mijn verhaal je inspireert om ook te kiezen voor je droombaan. 

met lood in je schoenen naar je werk 

Mijn droombaan had ik in de ijskast gezet. Ik was niet gelukkig. Ook kreeg ik steeds meer last van allerlei vage stressklachten en belandde ik in de stoel bij mijn huisarts.

Ondertussen werd mijn takenpakket steeds verder uitgekleed. Alle leuke taken werden uit mijn takenpakket geschrapt. Maar ook gebeurde er allerlei vervelende dingen op mijn werk, waardoor de sfeer met rasse schreden achteruitging. Mijn zelfvertrouwen brokkelde steeds verder af. Ik ging inmiddels met lood in mijn schoenen naar mijn werk en ik kon niet wachten tot het vijf uur was en weer naar huis kon gaan. Doodmoe ging ik om vijf uur op mijn fiets naar huis. Zo ‘overleefde’ ik een aan aantal jaren.

wat wil je nu eigenlijk het liefst gaan doen?

Eind 2013, vond ik dat het tijd werd om te kiezen voor mijzelf. Ik verlangde enorm naar doen waar ik goed in ben en naar een nieuwe uitdaging. Ik stelde mijzelf de vraag: 'Wat wil ik nu echt en waar ben ik goed in?' Na een bezinningsperiode van enkele maanden, kwam ik tot de conclusie dat loopbaancoaching toch echt mijn grote liefde is.  Ook werd mij duidelijk dat ik de draad weer moest oppakken; verdergaan met het opbouwen van mijn eigen coachingspraktijk. Mij was duidelijk geworden dat 'werken voor een baas' niet mijn ding is. 

het roer moest om

In februari 2014 besloot ik dat het de hoogste tijd was om roer om te gooien. Ik kon niet meer verder in mijn werk, de emmer was overgelopen. Ik ben uit mijn comfortzone gestapt. Ik heb mijn baan opgezegd en ik ben in het diepe gesprongen. Vervolgens ik ben mijn coachingspraktijk nieuw leven gaan inblazen. Ik schreef een plan van aanpak, maakte een jaarplanning, riep de hulp in van een businesscoach in en ging aan de slag.

durf te kiezen voor jezelf en je droombaan

Nu, een jaar later, weet ik het zeker: kiezen voor mijzelf is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Het is soms best zwaar en ik kom voor veel uitdagingen te staan, maar elke dag geniet ik weer. Ook al heb ik nog een berg werk te verzetten en een lange hobbelige weg te gaan. Ik weet het zeker: deze keuze had ik veel eerder moeten maken.

denk je wel eens: had ik maar een andere baan?

Herken je dit en droom je ervan om werk te hebben waar je echt goed in bent, energie en voldoening uit haalt, en waar je fluitend naar toe gaat?

Foto: Vinoth YChandar, licentie: CC BY

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}