Over mij​


Over mij pagina Jolanda Grevers

‘Ik wil ook ergens heel goed in zijn.’ Daarmee is het allemaal begonnen. Al op jonge leeftijd werd ik geconfronteerd met wat ik allemaal niet kon en waar ik niet zo goed in was. Ik heb fysieke beperkingen aan mijn beide handen, een scoliose boven in mijn rug en een concentratiestoornis. Mij werd verteld dat ik vanwege mijn beperkingen niet teveel eisen aan mijn loopbaan moest stellen. Maar daar nam ik geen genoegen mee.

Wat wil ik nu eigenlijk echt?

Na mijn middelbareschooltijd heb ik een lange tijd geworsteld met het kiezen van een vervolgopleiding. Ik kwam er maar niet achter wat ik wilde gaan doen. Ik wist één ding zeker: ik wil ergens heel goed in worden, iets gaan doen wat écht bij mij past. Maar ja, wat? Ik zocht hulp, maar daar had ik weinig aan. Herkenbaar? Graag wil ik je laten zien welke baan echt bij jou past.

Toen ik hoorde van de 4-jarige hbo-opleiding Studie- en beroepskeuzewerk  aan de Academie Mens-Arbeid viel alles op zijn plek. Direct dacht ik: dit is het. Ik ga mensen helpen die worstelen met hun loopbaanvragen. Ik ga ze dé hulp bieden, die ik zo heb gemist. Ik vind dat iedere vrouw de kans moet krijgen om te ontdekken wat echt bij haar past. 

"Mijn allergrootste droom is dat mensen als jij kiezen voor hun droombaan."

Mijn zoektocht naar mijn droombaan

Na mijn studie ben ik gaan werken bij Arbeidsvoorziening. Werkzoekenden begeleiden bij hun zoektocht naar passend werk. Ik dacht dat ik mijn droombaan had gevonden. Helaas gooiden bezuinigingen roet in het eten.

Ik besloot een uitstapje te maken naar het HRM-werkveld. Het gevoel dat dit niet mijn plek was, kwam al snel en werd steeds sterker. Ik begon ‘het begeleiden van mensen’ steeds meer te missen. Daar ben ik goed in en daar krijg ik veel energie van.

Dit inzicht opende mijn ogen. Ik ben teruggekeerd naar mijn oude liefde 'loopbaanbegeleiding’ en als loopbaanadviseur gaan werken bij een organisatieadviesbureau. Arbeidsongeschikten begeleiden bij het vertalen van hun talenten, wensen en ambities naar kansen op de arbeidsmarkt, passend bij hun beperkingen. Wederom dacht ik: dit is het. Maar na verloop van tijd het ging steeds slechter met het bedrijf. Mijn takenpakket veranderde dramatisch. Mijn blijdschap sloeg om in frustratie. Ik zat duidelijk niet meer op mijn plek en toch bleef ik. Hopende dat oude tijden weer terug zouden keren, maar dat gebeurde niet. Uiteindelijk kwam mijn functie te vervallen.

Na lang wikken en wegen ben ik een andere weg ingeslagen. Ik ben gaan werken in het bedrijf van mijn vader. Hij had dringend hulp nodig en ik kon geen nee zeggen. Naast deze baan ben ik gestart met het opzetten van mijn eigen praktijk Unique-loopbaancoaching.

Nadat het bedrijf van eigenaar was veranderd, ging het met mijn werkplezier snel bergafwaarts. Mijn takenpakket werd helemaal uitgekleed, alle leuke taken verdwenen. Ik deed alleen nog maar werk waar ik geen talent voor had en dat ik niet leuk vond. Doordat mijn gevoel van loyaliteit voor het bedrijf sterk was, ben ik nog bijna 2 jaar gebleven.

Het roer omgooien

In februari 2014 heb ik het roer omgegooid. Ik kon niet meer verder in mijn werk, de emmer was overgelopen. Ik heb mijn baan opgezegd en ben in het diepe gesprongen. Ik dacht: het is nu of nooit. Ik besloot mijn coachingspraktijk nieuw leven in te blazen. Ik schreef een plan van aanpak, maakte een website en volgde een coachingtraject bij een businesscoach.

Durf te kiezen voor je droombaan

Nu, bijna twee jaar later, weet ik het zeker: kiezen voor mijn droombaan is de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Het is soms best zwaar en ik kom voor veel uitdagingen te staan, maar elke dag geniet ik weer. Ook al heb ik nog een berg werk te verzetten en een lange hobbelige weg te gaan. Ik weet het zeker: deze keuze had ik veel eerder moeten maken. Als ik het kan, dan kun jij het ook: kiezen voor je droombaan. Ik geloof dat dit ook voor jou mogelijk is.

Waarom richt ik mij op vrouwen?

Waarom kies ik voor vrouwen? Omdat vrouwen anders zijn dan mannen en anders met hun loopbaan omgaan. Vrouwen combineren hun loopbaan vaak met een gezin en werken vaker parttime. Dat brengt extra uitdagingen met zich mee. Vrouwen lopen in hun loopbaan tegen andere kansen en problemen aan dan mannen.

Vrouwen twijfelen sneller aan zichzelf, houden meer rekening met wat er van hun wordt verwacht en kijken met een bescheiden blik naar hun talenten. Stellen zichzelf sneller tevreden en omdat ze een gezin hebben, schuiven hun dromen naar de achtergrond. Ze vinden het lastig om echt te kiezen voor zichzelf en een gezonde carrière. Dat vraagt om een andere invulling van een loopbaantraject.

Ik geloof dat je leven veel leuker is als je doet wat je echt wilt

Waarom doe ik wat ik doe

Ik wil jou prikkelen, wakker schudden en inspireren om nu je droom te gaan leven; gaan doen wat je echt wilt. Ik geloof dat iedereen, ja ook jij, een loopbaandroom heeft. Ik ben er van overtuigd dat je pas echt geluk vind in je werk als je baan echt bij jou past. Ik leef mijn loopbaandroom en dat wil ik ook voor jou. 

Kwaliteiten die ik inzet

Ik geef veel tips en adviezen. Ik heb veel kennis van opleidingen, beroepen en functies. Door mijn werkervaring in het HRM-werkveld en bij Arbeidsvoorziening heb ik veel kennis van het bedrijfsleven. Daardoor zie ik snel allerlei mogelijkheden voor mijn klanten. Mijn klanten zijn er toe nu toe altijd erg blij mee, omdat ze zelf nog nooit aan deze opties hadden gedacht.

Ik ben een ervaringsdeskundige in omgaan met beperkingen. Hoe combineer je je beperkingen met je ambities? Ondanks mijn beperkingen heb ik gekozen voor mijn droombaan. Dat gun ik iedere vrouw met beperkingen. Tevens heb ik honderden arbeidsongeschikten begeleid bij hun zoektocht naar een baan passend bij hun talenten, dromen en ambities.

Ik denk vooral in mogelijkheden en kansen, niet in beperkingen. Ik ben erg nieuwsgierig naar jou en ik stel veel vragen. Ik ben resultaatgericht, creatief, spontaan, ondernemend, open en sociaal. Een echte doorzetter en idealist, die doel- en oplossingsgericht werkt.

Herken jij je in mijn verhaal? Wil jij ook kiezen voor jouw droombaan, maar weet je niet hoe en wat? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Jolanda Grevers