Jolanda Grevers
16 juli 2020
leef je droombaan nu

Met grote verslagenheid lees ik haar WhatsApp-bericht. Het is niet goed. Ik heb overal uitzaaiing in de botten en volgens de oncoloog word ik niet meer beter. Ze proberen met alle macht mijn tijd op deze aarde zo lang mogelijk te rekken. Ik voel de tranen achter mijn ogen branden en mijn hart bonkt als een malle. Van het ene op het andere moment staat mijn leven volledig op z’n kop en is alles voorgoed veranderd. Dit had ik niet aan zien komen.

Veel tijd om dit vreselijk bericht een plekje te geven is er niet. Want nog geen week later slaat in Nederland het nieuwe coronavirus in alle heftigheid toe en gaan we in een intelligente lockdown. 

Opeens valt het leven stil. In mijn praktijk wordt het akelig stil. Het grootste gedeelte van de dag ben ik alleen thuis en eventjes weggaan om afleiding te zoeken is er niet meer bij. Ik probeer positief te blijven, maar ik krijg steeds meer last van angstige gedachten en dat voelt zo niet goed. Zo wil ik mij niet voelen. De eerste weken bestaan dan ook voornamelijk uit mijn angsten de baas worden. Want ze beheersen mijn leven nadat ze in alle heftigheid hebben toegeslagen. 

Stoppen met wat ik niet leuk vind om te doen

Nadat ik ruim een maand met mijn angsten in gevecht ben geweest gaat het allemaal weer wat beter. Er breekt een periode van bezinning aan omdat het moment daarvoor voor mij juist voelt, maar ook omdat ik het nodig heb om weer verder te kunnen. Ik merk dat alle gebeurtenissen van de afgelopen periode een flinke weerslag op mij hebben. 

Ik kan niet anders dan vaststellen dat ik anders over het leven, mijn praktijk en mijn dromen ben gaan denken. Ik besluit om per direct te stoppen met mijn online community. Het kost mij zoveel energie en tijd om elke maand weer een nieuw online programma te maken. Daar heb ik geen zin meer in. Enkele dagen nadat ik deze beslissing heb genomen, merk ik dat mijn energie nog meer naar het positieve shift. Ik voel opluchting, er is ruimte ontstaan voor de dingen die ik wel leuk vind om te doen. 

Ik ga alleen nog doen wat ik echt heel erg leuk vindt om te doen

In mei pak ik de draad weer op en ik heb er echt zin in. Het ergste is voorbij en de eerste aanvragen voor een droombaangesprek verschijnen weer in mijn inbox. Ik kies ervoor om voorlopig vooral dingen te doen die ik leuk vind om te doen en die mij voldoening geven. Enthousiast ga ik aan de slag met het maken van iets nieuws: de PASSIEvragenlijst. Ook besluit ik om een challenge te organiseren. Al meer dan twee jaar liep ik met dit idee rond, maar ik vond het doodeng om te gaan doen en ik schoof het steeds weer op de lange baan. Ik wil het niet langer uitstellen. Ondanks dat er van alles misging gedurende de 10 dagen van de challenge, vond ik het heel leuk om te doen. 

Stel niet uit tot later

Begin juni vertelt mijn zusje dat ze flink gaan verbouwen en dat zij de keuken krijgt waar ze al zo lang van droomt. Eindelijk een keuken waarin zij zich prettig voelt en alles het doet. Deze verbouwing lag niet in de planning want ze wilden ermee wachten totdat de kinderen groot zijn. Maar dan kan het voor haar te laat zijn. Ze wil niet langer wachten met het verwezenlijken van haar dromen. Ze leeft nu en wil er nu van genieten. Ik vind het supergoed van haar dat ze niet langer wacht met het verwezenlijken van deze lang gekoesterde droom. 

Wacht niet op het ideale moment om je loopbaandroom te verwezenlijken. Want het ideale moment komt waarschijnlijk nooit. Start vandaag nog met het verwezenlijken van je loopbaandroom.


-Jolanda Grevers

Quote Unique-loopbaancoaching

Kies nu voor je loopbaandroom

Toen ik vanochtend door mijn e-book Durf te dromen zat te bladeren besefte ik ineens dat alle gebeurtenissen van de afgelopen maanden mij er alleen maar meer van heeft doen overtuigen dat je niet moet wachten op het ideale moment om je dromen te verwezenlijken. Want het ideale moment komt waarschijnlijk nooit en als je pech hebt ben je te laat om je dromen nog te verwezenlijken. Van het ene op het andere moment kan je toekomst er ineens heel anders uitzien. Kies nu voor je loopbaandroom. Start vandaag nog met het maken van plannen. Zoek uit wat jij echt het allerliefst wil gaan doen.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}