loopbaanadvies Unique-loopbaancoaching

1-op-1 loopbaanadvies


Loopbaanadvies bij Unique-loopbaancoaching is gericht op zelfbewustzijn, dromen, (her)ontdekken, leren, zelfsturing, overwinnen, kiezen en plannen maken. Jijzelf,  je unieke talenten, jouw loopbaandromen en verlangens vormen het uitgangspunt voor de keuze die je maakt.

gratis vrijblijvend oriënterend gesprek

Elk individueel loopbaanadvies traject begint met een vrijblijvend oriënterend gesprek, omdat de ‘klik’ met de coach belangrijk is. Een succesvol coachingstraject vraagt om vertrouwen en inzet van beide kanten. Je weet na de kennismaking wat je kunt verwachten en of loopbaancoaching bij Unique-loopbaancoaching de oplossing is voor jou.

loopbaanbegeleiding

Voor alle vrouwen die zelf sturing aan hun loopbaan willen geven en een baan willen waar ze echt heel blij van worden.'

er is zoveel meer mogelijk dan dat je nu denkt

Oplossingsgericht, gestructureerd en praktisch gaan we samen aan de slag. Ik daag je uit om vrij en onbevangen buiten de bekende kaders te denken. Je wordt losgeweekt uit je patroon van rationaliteit en het kiezen voor het 'bekende'. Je ontdekt dat er veel meer mogelijkheden zijn dan dat je nu denkt. Ik reik je puzzelstukjes aan om het plaatje compleet te maken. Daarbij geef ik je tips en houd ik je een spiegel voor.

Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Bij Unique-loopbaancoaching onderzoeken we wat echt bij jou past. Waar word je echt blij van? Waar ben je heel goed in? Je krijgt meer zelfinzicht en zelfvertrouwen en we stellen doelen waar we naartoe werken. Daarbij richt Unique-loopbaancoaching zich op het optimaal benutten van jouw talenten en drijfveren, want dat is de basis voor een succesvolle loopbaanontwikkeling. Je leert hoe je zelf de regie over je loopbaan kunt pakken en hoe je weer plezier in je werk kunt ervaren. 

gestructureerd werken van je loopbaan

De afgelopen jaren heb ik veel mensen begeleid bij het maken van een loopbaankeuze. Door de jaren heen heb ik de beste methodieken, tools en oefeningen bij elkaar gebracht in een uniek 10-stappenplan.  Je werkt gestructureerd aan het vinden van je talenten, drijfveren, ambities en mogelijkheden. Mijn klanten zijn er superblij mee. 

HET STAPPENPLAN 


01

Huidige situatie


Waar sta je nu? Welke rol speelt WERK op dit moment in jouw leven?

02

Wensen


Met welke loopbaanvra(a)g(en) worstel je op dit moment? Wat wil je aan het eind van het traject graag bereikt hebben? 

03

Wie ben ik?


Je gaat aan de slag met je levensloop. En je krijgt zicht op jouw persoonlijkheid en je ontdekt jouw meest kenmerkende karaktereigenschappen. 

04

Wie wil ik?


Je interesses, passies, dromen en inspiratiebronnen concreet maken. Je ontdekt wat je echt heel erg leuk vindt om te doen.

05

Wat vind ik echt belangrijk?


Aan welke  voorwaarden en behoeften moet je werk voldoen? Wat is voor jou echt belangrijk in je werk?

06

Waar ben ik goed in?


 Je ontdekt je talenten. Waarin je kunt uitblinken en en jezelf verder kunt ontwikkelen. 

07

Arbeidsmarktverkenning


Je gaat de arbeidsmarkt verkennen en onderzoeken wat je mogelijkheden zijn? In welke omgeving kom ik het best tot mijn recht?

08

Wat houdt mij tegen?


Je gaat aan de slag met je belemmerende overtuigingen & remmende gedachten. 

09

Keuze maken


Hoe maak je een goede keuze en welke consequentie heeft heeft je keuze?

10

Hoe ga ik het aanpakken?


Je gaat een loopbaanplan schrijven waarin je je strategie uitwerkt om je volgende loopbaanstap te zetten. 

intensieve persoonlijke begeleiding

De loopbaanadviesgesprekken vinden plaats in Aalten (Achterhoek) of via Skype. Tijdens de coachingsgesprekken maak ik je bewust van je eigen kracht, talenten, dromen en verlangens, zodat je vanuit een intrinsieke motivatie zelf richting kunt geven aan je loopbaan.

Een loopbaanadvies traject bestaat uit acht individuele gesprekken van ongeveer anderhalf uur. De gesprekken vinden één keer in de twee à drie weken plaats. Ik werk met vragenlijsten en huiswerkopdrachten, zodat je thuis ook aan de slag blijft. Tijdens de gesprekken vindt verdieping plaats door middel van feedback, bewustwording en bezinning.

Als alle stappen zijn doorlopen en een loopbaanplan is opgesteld, ronden we het traject af. Na enkele maanden hebben we een gratis telefonisch follow-up gesprek.

wat levert loopbaancoaching je op?


Aan het eind van het loopbaanadvies traject hebt je:

  • een helder begrip van jezelf, je talenten, interesses, ambities, drijfveren, mogelijkheden, belemmeringen en dromen;

  • duidelijkheid over wat je echt wilt;

  • meer zelfvertrouwen waardoor je durft te gaan voor je droombaan;

  • geleerd en ingezien hoe en welke stappen je kunt zetten om geluk te halen uit je werk;

  • handvatten gekregen om je eigen loopbaan te regisseren;

  • hernieuwde energie en enthousiasme;

  • lef en vertrouwen dat je je doel bereikt.

TESTIMONIALS

Je krijgt een helder beeld van: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik, wat zoek ik en in welk bedrijf zou ik het beste kunnen aarden.

"Het is goed geschreven. De oefeningen zijn duidelijk. Alles wordt goed uitgelegd. De oefeningen laten je stilstaan bij dingen en dwingen je om over veel dingen goed na te denken."

Anita Seinhorst-Lammers

Ik weet nu wat ik echt wil.

"Het heeft mij duidelijkheid gegeven over wat ik wil en kan en daardoor kan ik gerichter solliciteren. Dit geeft mij rust en zelfvertrouwen."

Ineke

De volgende stap durven te zetten.

"Het heeft mij enorm geholpen. Ik twijfelde al heel lang over mijn werk en door dit traject heb ik geleerd en ingezien hoe en welke stappen ik kan zetten om geluk te halen uit mijn werk."

Heidi Winkelhorst

investeren in je loopbaan

loopbaancoaching bij Unique-loopbaancoaching is een investering waar jij de rest van je (werk)leven veel profijt van hebt!

wil je ook graag weten welke baan echt bij je past?