Jolanda Grevers
1 juli 2020
Met de juiste mindset vind ook jij je droombaan

Sanne zit tegenover mij en vertelt mij enthousiast dat ze er alle vertrouwen in heeft dat ze binnen twee maanden haar droombaan vindt. Zelfverzekerd kijkt ze mij aan en ze begint te lachen. Ik kijk haar aan en ik denk bij mijzelf: “Dat gaat haar lukken.” Ik schrik niet van haar uitspraak en ik twijfel geen moment aan het behalen van haar einddoel. 

Waarom was ik er direct van overtuigd dat het haar zou lukken? Sanne beschikt over de juiste mindset om haar droombaan te vinden. Na jarenlange ervaring als loopbaancoach, weet ik inmiddels dat bij succesvol je loopbaandroom verwezenlijken het vooral gaat om je mindset. Een mindset waarin de onderstaande elementen een wezenlijke rol spelen.

Om succesvol je droombaan te vinden heb je de juiste mindset nodig

Quote Unique-loopbaancoaching

1. Vertrouwen in je eigen kwaliteiten hebben

Sanne weet heel erg goed waar ze goed in is, waar kracht ligt. Ze ziet zichzelf als deskundig en ze heeft vertrouwen in zichzelf en haar eigen kwaliteiten. Van angst en twijfel heeft ze dan ook zelden last. 

Wanneer je op zoek gaat naar dé droombaan is het cruciaal dat je weet waar jij deskundig in bent. Maar ook dat je over een flinke dosis zelfvertrouwen beschikt en erop vertrouwt dat je over de juiste kwaliteiten beschikt om je droombaan te vinden.

2. Denk in kansen en mogelijkheden

Sanne is een rasechte optimist en haar glas is altijd halfvol. Ze ziet zelden beren op de weg en denkt niet in beperkingen. Steeds weer probeert ze in elke situatie te ontdekken waar haar kansen en mogelijkheden liggen. Met een positieve en open blik kijkt ze naar de wereld om haar heen. Ze vindt het echt doodzonde om vanuit negatieve energie te handelen en erin te blijven hangen. Daarvoor is haar leven veel te mooi en te kostbaar.

Alleen wanneer je de kansen en mogelijkheden, die ongetwijfeld op je pad komen, waarneemt in plaats van in belemmeringen en obstakels te denken, vind je jouw droombaan. Want handelen vanuit angst en twijfel vernauwt je blik en denken in kansen verruimt je blik.

3. Daadkrachtig handelen

Ze is vastbesloten om haar droombaan te vinden. Ze beschikt over een doe-mentaliteit en houdt er niet van om af te wachten wat er gaat gebeuren. Nee, daarvoor heeft ze geen geduld. Proactief neemt ze zelf de touwtjes in handen.

Je droombaan vinden gaat niet vanzelf. Het vinden van je droombaan vereist dat je voortvarend en slagvaardig te werk gaat. Want wanneer je iets wilt bereiken zal je toch echt in actie moeten komen. Gaan doen en nog eens doen, totdat je je droombaan in de pocket hebt.

4. Buiten je comfortzone durven stappen

Sanne houdt ervan om buiten haar comfortzone te stappen en haar grenzen steeds weer te verleggen. Daar kan ze echt van genieten zonder dat angstige gedachten over wat er allemaal fout kan gaan haar in de houtgreep krijgen. Dergelijke momenten dagen haar uit om het beste van zichzelf te halen. Ze houdt ervan om uitgedaagd te worden en nieuwe dingen te ondernemen. Dan is ze in haar element. 

Alleen door buiten je comfortzone te stappen kun je succesvol je loopbaandroom verwezenlijken.

5. Luisteren naar je innerlijke stem

Sanne luistert naar haar innerlijke stem en handelt overeenkomstig haar innerlijke stem. Ze is zoals ze zegt een gevoelsmens en ze luistert naar haar gevoel en ze laat zich meestal leiden door haar intuïtie. Ze weet uit ervaring dat wanneer ze haar innerlijke stem negeert ze er meestal later spijt van krijgt. 

Volg je hart en vertrouw op je intuïtie, want je intuïtie is een meer dan uitstekende informatiebron. Continu geeft je intuïtie je waardevolle signalen. Focus je naast je denken ook hierop.

6. Fouten durven maken

Sanne durft fouten te maken en kan goed relativeren. Ze ziet het maken van fouten niet als een vorm van zwakte. ‘Want juist van je fouten kun je veel leren.’ Maar ze zal er wel alles aan doen om het te voorkomen. 

Fouten maken moet, het hoort erbij, alleen dan leer je wijze lessen. Wees niet te bang hiervoor, want dan wordt het zetten van de juiste stappen om je droombaan te bemachtigen lastig. Door te proberen kom je steeds een stapje dichter bij je droombaan.

Vind succesvol je droombaan

Vind je droombaan? Wil je succesvol je droombaan vinden? Dan is het essentieel om stil te staan bij jouw mindset. Want je mindset is jouw geheime wapen tot succes. Hoe is het met jouw mindset gesteld?

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}