Ontdek je droombaan loopbaantraject

Ontdek welke baan echt bij jou past en ga doen wat jou echt plezier en voldoening geeft.

Jolanda-Grevers-Loopbaancoach-Aalten

Het ontdek je droombaan loopbaantraject bij Unique-loopbaancoaching is gericht op zelfbewustzijn, dromen, (her)ontdekken, leren, zelfsturing, overwinnen, kiezen en plannen maken. Jijzelf,  je unieke talenten, jouw loopbaandromen en verlangens vormen het uitgangspunt voor de keuze die je maakt.

Gratis vrijblijvend oriënterend gesprek

Het ontdek je droombaan loopbaantraject begint met een gratis vrijblijvend oriënterend gesprek, omdat het belangrijk is dat er  ‘klik’ tussen me en jou is. Want een succesvol coachingstraject vraagt om vertrouwen en inzet van beide kanten. Je weet na de kennismaking wat je kunt verwachten en of loopbaancoaching bij Unique-loopbaancoaching de juiste oplossing is voor jou.

Dit loopbaantraject helpt je ontdekken welke  baan echt bij jou past. Een baan waarin waarin je plezier en voldoening ervaart. 

Voordat we verder gaan

Mijn naam is Jolanda Grevers. Sinds 8 jaar heb ik mijn eigen praktijk voor loopbaancoaching en begeleid ik die vrouwen weer plezier en voldoening in hun werk willen ervaren.

Ik geloof oprecht dat iedere vrouw een baan verdient die echt bij haar past. Want alleen dan kun je plezier en voldoening in je werk ervaren. 

Ik help je graag ontdekken welke baan bij jou past. 

Er is zoveel meer mogelijk dan dat je nu denkt

Oplossingsgericht, gestructureerd en praktisch gaan we samen aan de slag. Ik daag je uit om vrij en onbevangen buiten de bekende kaders te denken. Je wordt losgeweekt uit je patroon van rationaliteit en het kiezen voor het 'bekende'. Je ontdekt dat er veel meer mogelijkheden zijn dan dat je nu denkt. Ik reik je puzzelstukjes aan om het plaatje compleet te maken. Daarbij geef ik je tips en houd ik je een spiegel voor.

Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? Bij Unique-loopbaancoaching onderzoeken we wat echt bij jou past. Waar word je echt blij van? Waar ben je heel goed in? Je krijgt meer zelfinzicht en zelfvertrouwen en we stellen doelen waar we naartoe werken. Daarbij richt Unique-loopbaancoaching zich op het optimaal benutten van jouw talenten en drijfveren, want dat is de basis voor een succesvolle loopbaanontwikkeling. Je leert hoe je zelf de regie over je loopbaan kunt pakken en hoe je weer plezier in je werk kunt ervaren. 

Gestructureerd werken aan je loopbaan

De afgelopen jaren heb ik veel mensen begeleid bij het maken van een loopbaankeuze. Door de jaren heen heb ik de beste methodieken, tools en oefeningen bij elkaar gebracht in een uniek 10-stappenplan.  Je werkt gestructureerd aan het vinden van je talenten, drijfveren, ambities en mogelijkheden. Mijn klanten zijn er superblij mee. 

Het stappenplan

 1. 1
  Je huidige situatie
  Waar sta je nu? Welke rol speelt WERK op dit moment in jouw leven?
 2. 2
  Wensen
  Met welke loopbaanvra(a)g(en) worstel je op dit moment? Wat wil je aan het eind van het traject graag bereikt hebben?
 3. 3
  Wie ben ik?
  Je gaat aan de slag met je levensloop. En je krijgt zicht op jouw persoonlijkheid en je ontdekt jouw meest kenmerkende karaktereigenschappen.
 4. 4
  Wat wil ik?
  Je gaat je interesses, passies, dromen en inspiratiebronnen concreet maken. Je ontdekt wat je echt heel erg leuk vindt om te doen.
 5. 5
  Wat vind ik echt belangrijk?
  Je gaat ontdekken aan welke voorwaarden en behoeften moet je werk moet voldoen. Wat is voor jou echt belangrijk in je werk?
 6. 6
  Waar ben ik goed in?
  Je gaat je talenten ontdekken. Waarin kun je uitblinken en en jezelf verder ontwikkelen?
 7. 7
  Arbeidsmarktverekenning
  Je gaat de arbeidsmarkt verkennen en onderzoeken wat je mogelijkheden zijn. Welke banen/beroepen passen bij jou?
 8. 8
  Wat houdt mij tegen?
  Je gaat aan de slag met je belemmerende overtuigingen en remmende gedachten. Welke belemmerende overtuigingen houden je tegen?
 9. 9
  Keuze maken
  Je gaat een keuze maken. Hoe maak je een goede keuze en welke consequentie heeft je keuze?
 10. 10
  Hoe ga ik het aanpakken?
  Je gaat een loopbaanplan schrijven waarin je je strategie uitwerkt om je volgende loopbaanstap te zetten.
Quote Unique-loopbaancoaching

Ik kan nu een gerichte en goed onderbouwde keuze maken.

Ik heb meer duidelijkheid gekregen over wat echt bij mijzelf en mijn situatie past. Door de begeleiding en de vragen van Jolanda heb ik een zoveel completer en concreter beeld gekregen. 


Het is zo fijn om het allemaal niet alleen te hoeven doen. Alleen was het mij niet gelukt om tot dit concrete resultaat te komen. 


Ik voel me enthousiast om iets anders te gaan. 

Martine van Lunteren

Quote Unique-loopbaancoaching

Het heeft mij meer inzicht gegeven in mijzelf; wat kan ik en wat wil ik?

Door de gesprekken met Jolanda werden dingen duidelijker voor mij. De oefeningen waren best lastig, maar door ererover na te denken en te praten met Jolanda leverden ze veel nieuwe inzichten op. 


Het is fijn dat je een werkboek krijgt waarin alle oefeningen staan en je zelf je antwoorden in kunt opschrijven. Kan ik het er altijd weer bij pakken. 


Ik kan nu aan de slag met mijn loopbaan in plaats van er over na te denken. 

Femke Navis

Intensieve persoonlijke begeleiding

De loopbaanadviesgesprekken vinden plaats in Aalten (Achterhoek) of via Skype. Tijdens de coachingsgesprekken maak ik je bewust van je eigen kracht, talenten, dromen en verlangens, zodat je vanuit een intrinsieke motivatie zelf richting kunt geven aan je loopbaan.

Een loopbaantraject bestaat uit acht individuele gesprekken van ongeveer anderhalf uur. De gesprekken vinden één keer in de twee à drie weken plaats. Ik werk met vragenlijsten en huiswerkopdrachten, zodat je thuis ook aan de slag blijft. Tijdens de gesprekken vindt verdieping plaats door middel van feedback, bewustwording en bezinning.

Als alle stappen zijn doorlopen en een loopbaanplan is opgesteld, ronden we het loopbaantraject af. Na enkele maanden hebben we een gratis telefonisch follow-up gesprek.

Wat levert loopbaancoaching je op?

Aan het eind van het loopbaantraject heb je...

Een helder begrip van jezelf, je talenten, interesses, ambities, drijfveren, mogelijkheden, belemmeringen en dromen.

Duidelijkheid over wat je echt wilt.

Meer zelfvertrouwen waardoor je durft te kiezen voor je droombaan.

Je ontdekt waar jouw kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt liggen.

Een loopbaanplan met daarin een uitgewerkte strategie waarmee jij je droombaan kunt vinden.

Wat anderen over het loopbaantraject zeggen

Ik weet nu wat ik echt wil

"Het heeft mij duidelijkheid gegeven over wat ik wil en kan en daardoor kan ik gerichter solliciteren. Dit geeft mij rust en zelfvertrouwen."

Ineke

Ik weet nu wat ik nodig heb om gelukkig te zijn in mijn werk

"Dit programma heeft mij geholpen om te ontdekken welke baan echt bij mij past. Ik heb ontdekt waar ik goed in ben en waar ik enthousiast van word. Ik weet nu wat ik wil en welke stappen kan/moet zetten."

Carlijn Visser

Het heeft mij de moed gegeven krachtige keuzes te maken.

"Dankzij dit traject heb ik de moed gekregen om door te pakken en krachtige keuzes te maken, zodat ik echt stappen kan gaan zetten om het roer om te gooien. 

Maartje van Herksen

Gratis vrijblijvend oriënterend gesprek

Denk je dat het loopbaanadvies traject iets voor je is en wil je graag vrijblijvend met mij daar over sparren. Vraag dan een gratis vrijblijvend droombaangesprek aan.