Jolanda Grevers
31 maart 2016

Waarom zijn sommige vrouwen heel succesvol, terwijl bij anderen alles mislukt? Succesvolle vrouwen doen een aantal dingen anders dan vrouwen die minder succesvol zijn. Lees verder en ontdek welke 18 fouten zij niet maken.

We willen heel graag succesvol zijn, onze doelen halen en onze dromen laten uitkomen. Maar toch gebeurt het vaak niet, en wacht er een nieuwe teleurstelling op ons. Waarom lukt het andere vrouwen wel en mij niet? Frustrerend! Ik herken deze frustratie, want ook ik heb fouten gemaakt die succesvolle vrouwen niet maken.

Succesvol zijn en je doelen bereiken is niet makkelijk. Succesvolle vrouwen weten dat, maar laten zich er niet door tegenhouden. Zij weten dat motivatie, doorzettingsvermogen, hard werken, goede ideeën, een goed realistisch plan, lef, vertrouwen in jezelf en een grote dosis geluk de hoofdingrediënten van de cocktail voor succesvol zijn.

Deze 18 fouten maken succesvolle vrouwen niet

1. Neem niet de tijd om realistische meetbare doelen met een deadline vast te stellen en schrijf ze niet op.

If you fail to plan, you plan to fail! Formuleer concrete realistische doelen met een einddatum. Want je doelen zijn je kompas; je eindbestemming. Schrijf je doelen op een vel papier en hang het op een plek waar je ze regelmatig ziet, zodat je ze niet uit het oog verliest.

If you fail to plan, you plan to fail!

2. Maak een onrealistisch stappenplan

Om succesvol te kunnen zijn is het belangrijk dat je een realistisch stappenplan hebt en precies weet wanneer je wat moet doen. Als je een duidelijk plan hebt stop je makkelijker met uitstellen. Want je plan helpt je er aan herinneren wat je moet doen om je doelen te bereiken.

3. Leer niet van je fouten. Kijk nooit achterom om na te gaan wat er goed is gegaan en wat niet.

Analyseer ’s avonds voordat je gaat slapen je dag. Wat ging er goed en wat ging er minder goed? Schrijf je bevindingen op in een hiervoor speciaal bestemt notitieboekje. Leer van je fouten en maak ze niet nog een keer.

4. Pak de kansen en mogelijkheden die op je pad komen niet direct met beide handen vast, maar blijf in de twijfel modus hangen.

Stel je zintuigen op scherp. Ga op zoek naar je kansen en mogelijkheden. Pak de juiste kansen en mogelijkheden direct met beide handen aan wanneer ze op je pad komen. Denk er niet te lang over na. Stap uit je comfortzone en doe het gewoon. 

5. Laat je vooral leiden door je angsten en negatieve overtuigingen

Laat je angsten los en reken af met je belemmerende overtuigingen. Zorg ervoor dat ze jou niet klein krijgen. Buig je belemmerende overtuigingen om tot positieve overtuigingen.

6. wees na jezelf en anderen onduidelijk over wat je echt wilt. 

Ontdek wat je echt wilt. Trek alle registers open. Want als je weet wat je echt heel graag wilt en je hier heel goed op kunt focussen, wordt het veel makkelijker om je doel te bereiken en succesvol te zijn. 

7. Denk dat je niet goed genoeg bent, dat anderen het veel beter kunnen dan jij.

Je zelfbeeld is vaak de sleutel tot je succes. Zorg er daarom voor dat je een positief beeld van jezelf hebt. Het is belangrijk om in jezelf te geloven. Want als jij het niet doet, waarom zouden anderen het dan wel doen?

8. Als anderen niet in je plannen geloven en kritisch negatief op je plannen reageren, doe dat dan vooral zelf ook niet

Een ding is zeker, er zullen altijd mensen in je omgeving zijn die niets in jouw plannen zien. Luister er niet na. Wees eigenwijs en vertrouw op je intuïtie. Maak plannen en stippel je eigen route uit. Als je voor jezelf zeker weet dat dit is wat je echt wilt, ga er dan voor 100% voor. 

9. Vraag vooral geen hulp als je er zelf niet uit komt.

Weet wanneer je om hulp moeten vragen en doe dit dan ook. Wacht niet tot dat het kalf bijna verdronken is. Creëer je eigen netwerk van waardevolle inspirerende mensen om je heen, die je kunnen helpen in geval van nood. 

10. Vermijd ten alle tijden risico's en blijven binnen je veilige comfortzone.

Alleen wanneer je uit je comfortzone stapt kun je groeien, nieuwe dingen leren, vooruitkomen in je leven en succesvol zijn.

11. Werp de handdoek bij de eerste tegenslag al in de ring. Laat je er door uit het veld slaan.

Je kunt alleen maar falen wanneer je bij de eerste tegenslag al opgeeft. Als iets niet gaat zoals je had gehoopt, dan weet je dat je een andere weg moet inslaan. Dat er iets moet veranderen. Onderzoek nieuwe mogelijkheden en probeer het nog een keer. Want de aanhouder wint. 

12. Vergelijk jezelf continu met anderen, vooral met zeer succesvolle vrouwen waarbij ALLES wat ze aanraken in goud veranderd.

Jezelf vergelijken met succesvolle vrouwen leidt tot gevoelens van minderwaardigheid. Dat wil je toch niet. Doe het jezelf niet aan. Jij bent een uniek individu met een unieke set talenten, eigenschappen, et cetera. Kies je eigen doel en pad, passend bij jou. Iemand anders is misschien beter in één ding dat jij doet. Maar waarschijnlijk minder goed in veel andere dingen. Wees je beste zelf en zet elke je beste beentje voor. 

13. Grijp tegenslagen met beide handen vast, laat ze niet meer los, zorg ervoor dat je erin verzand en medelijden met jezelf hebt. 

Herbeleef niet steeds je tegenslagen, maar laat ze achter je en ga verder. Leef in het hier en nu, maak nieuwe plannen voor de toekomst en ga weer door. Want medelijden met je zelf hebben brengt je niet verder. 

14. Ze pas de eerste stap wanneer je er helemaal klaar voor bent en zeker weet dat er niets mis kan van.

Alles kan altijd beter waardoor je nooit iets af krijgt wanneer je vasthoudt aan je perfectionisme! Begin en zet een eerste stap en vervolgens een tweede stap. Gaandeweg kun je dingen veranderen en bijschaven.

15. Vertel jezelf steeds maar weer dat je absoluut geen fouten mag maken, dat je niet mag falen. 

Fouten maken moet. Het is helemaal niet erg om fouten te maken. In je fouten schuilen vaak hele wijze lessen waar je veel van kunt leren. Hoe meer fouten je maakt, hoe succesvoller je wordt! 

16. Investeer niet in jezelf, in je eigen ontwikkeling en deskundigheid. 

In jezelf investeren, jezelf blijven ontwikkelen en hard werken, elke dag weer, is de manier om vooruit te komen en succesvol te worden in je loopbaan. 

17. Geloof niet je dromen en neem ze niet serieus.

Neem je dromen heel serieus. Je kunt alleen echt succesvol worden als je gelooft in je dromen en ze laat uitkomen. Geluk en succes = leef je droom.

18. Negeer je intuïtie, je innerlijk weten.

Vertrouw op je onderbuikgevoel, luister ernaar en zoek niet alle antwoorden buiten jezelf.

  • Welke 3 fouten maak jij regelmatig?
  • Wat zou voor jou het effect kunnen zijn als je deze fouten niet meer maakt?

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}