Jolanda Grevers
30 april 2018

Talent, er wordt vaak over gesproken. Er wordt zelfs regelmatig gezegd: “Ga iets met je talenten doen.” Maar waarom is het belangrijk om iets met je talenten te doen? Heel simpel! Werken vanuit je talenten en het verder ontwikkelen van deze talenten maakt je gewoon gelukkig. Dat komt omdat we het allemaal fijn vinden om dingen te doen waar we goed in zijn. Bovendien beleven we aan deze dingen vaak ook veel plezier. En daar gaat het toch juist om in jouw loopbaan? Elke dag fluitend naar je werk gaan en heel blij worden van je baan wil jij toch ook?

More...

Je bewust zijn van je talenten, ze verder ontwikkelen en je talenten bewust benutten  in je dagelijks (werk)leven is een fundament onder een (werk)leven vol plezier, flow, prestatie, verbondenheid en betekenis.


Maar waarom maakt werken vanuit je talenten gelukkig? De volgende 6 elementen zijn de oorzaak.

Meer plezier in je werk

Wanneer je werkt vanuit je talenten is de kans groot dat je het leuk vindt. Je vindt je werk leuker, omdat je je talenten kunt benutten en omdat jij je verder kunt ontwikkelen tijdens je werk. Dit veroorzaakt plezier in je werk. En als klap op de vuurpijl ga je hierdoor beter functioneren en presteer je ook nog eens beter!

Talenten en passie gaan hand in hand

Passie en talent horen bij elkaar. Ze kunnen zelfs niet zonder elkaar. Het is namelijk een ijzersterk duo. Want, zeg eerlijk, je vindt hetgeen waar je goed in bent ook heel leuk om te doen. Passie en talent zijn essentieel voor een succesvolle loopbaan en het ervaren van geluk in je werk. Je bent op je werk in je element als je je talenten kunt inzetten en dus kunt doen wat je leuk vindt. Je staat dan in contact met je unieke ik, datgene wat jou zo uniek maakt in het leven.

In je element zijn

Wanneer je iets doet waar je echt heel goed in bent, dan vind je het erg leuk om te doen. Dat laatste zorgt ervoor dat je helemaal opgaat in hetgeen waar je mee bezig bent. De dag vliegt voorbij en voordat je het door hebt, is het alweer tijd om naar huis te gaan. Je bent helemaal in je element en alles wat je doet lijkt heel gemakkelijk te gaan. Je hebt je focus op je werk en bent geconcentreerd. En je leeft in het moment. Wanneer je in je element bent, voel je je prettig. Je ervaart gevoelens van geluk. En dat zorgt er allemaal voor dat je na een (lange) werkdag met een voldaan en tevreden gevoel naar huis gaat. Heerlijk om je dag zo door te komen, toch?

Het beste uit jezelf halen

Door je talenten in te zetten en deze steeds verder te ontwikkelen, haal je meteen ook het beste uit jezelf. Dit gaat vanzelf en doe je dus zonder er erg in te hebben keer op keer. Focussen op de dingen die je echt leuk vindt om te doen en doen waar je goed in bent, is de basis om het beste uit jezelf te halen. Je ontwikkeling groeit en je kunt steeds vaker je grenzen een stapje verleggen. Zo word je langzaam steeds beter in wat je doet. Deze verbetering geeft je een goed gevoel en zorgt ervoor dat je het geluksgevoel ervaart.

Geeft positieve energie

Positieve energie heeft ieder mens nodig. Jij kunt het opwekken door je talenten in te zetten. Want ook al gaat het niet vanzelf en moet je er hard voor werken, ’s avonds ga je nog steeds met een voldaan gevoel naar huis als jij je talenten hebt kunnen gebruiken. Doen waar je goed in bent levert energie op en laadt je batterij op. Het is te vergelijken met een oplaadbare batterij. Zet jij je talenten op de juiste manier in, dan laadt je batterij op en voel je je energieker en vitaler.

Meer zelfvertrouwen

Als laatste groeit je zelfvertrouwen wanneer je steeds vaker werkt vanuit je talent en aandacht besteedt aan het ontwikkelen van je talenten. Want alleen al het weten wat je talenten zijn en hoe je ze in kunt zetten, geeft je zelfvertrouwen. Je voelt je competenter en je zit beter in je vel. Vol zelfvertrouwen lach je het leven tegemoet.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}