Wil jij ook een held zijn?

Held-in-je-loopbaan-community

De afgelopen weken volgde ik ons nationale dames voetbalelftal. Miljoenen Nederlanders hebben samen met mij naar de wedstrijden gekeken. Ze zijn in Nederland echte helden geworden. Ze worden gevierd en bejubeld. En terecht, want ze hebben het verdiend. Ze zijn een held in hun eigen loopbaan.

wat is een held?

Maar waarom zijn het helden? Ze kunnen allemaal supergoed voetballen. Daar ligt hun talent. Maar daar ligt ook hun passie. Voetballen is hun lust en hun leven. Hun liefde voor deze sport is grenzeloos. Ook hebben ze er allemaal heel hard voor gewerkt om te komen waar ze nu staan. Heel véél uren getraind waardoor ze echt supergoed zijn geworden in wat ze doen. Maar ook zijn ze een goed, hecht en leuk team. Ze halen het beste in elkaar naar boven. Ze steunen elkaar door dik en dun. Bovendien genieten wij allemaal heel erg van hun prestaties omdat ze zo goed en zo authentiek zijn. Ze kunnen en willen niet anders. Daarom zijn het echte helden.

ik wil ook een held worden

Toen ik op de middelbare school zat had ik een grote droom: ‘Ik wil later ergens heel erg goed in worden en een echte held worden.’ Mijn kamer hing vol met posters van mijn helden. Maar… ik had absoluut geen idee waar ik echt heel erg goed in kon en wilde worden. Ik vond heel veel dingen leuk maar ik blonk nergens echt in uit. Hoe hard ik ook mijn best deed. Ik was altijd een middenmoter. Niks bijzonders.


Jaren gingen voorbij en na mijn hbo-opleiding Loopbaanbegeleiding hobbelde ik van de ene baan naar de andere baan. Steeds vaker begon ik te twijfelen aan mijzelf. Waar was ik mee bezig? Waarom liep het bij mij steeds op een grote teleurstelling uit? Waarom had iedereen een leuke baan, behalve ik? Mijn zelfvertrouwen had inmiddels een flinke deuk opgelopen.

een negen

Maar mijn droom hield mij nog steeds regelmatig ’s nachts wakker. Het heeft heel lang geduurd voordat ik mijn droom echt kon gaan leven. Want ik was er inmiddels van overtuigd dat een heldenrol niet voor mij was weggelegd. Daarvoor was ik niet bijzonder genoeg.


Maar dankzij de hulp van een inspirerende coach ben ik gaan inzien dat ook ik uniek ben en een held ben. Want wanneer jij kiest voor je eigen authentieke eigenwijze ik, gaat doen wat je echt het allerliefst wil doen en waar je echt goed in bent, dan kun je niet anders dan ook een held worden. Zij gaf mij het vertrouwen om te doen wat ik nu doe. Inmiddels weet ik dat ik ook een held ben. Nee… geen ‘beroemde held’, maar ik ben een held voor mijn klanten. Zij zijn blij met mijn hulp en ze geven mij daarvoor een 9. Supertrots ben ik op deze 9. Want op school heb ik nooit een 9 gehaald.

jij kunt ook een held worden

Inmiddels ben ik er dan ook van overtuigd dat een heldenrol voor iedereen is weggelegd. Ja… ook voor jou. Want volgens mij ben je een echte held wanneer je doet wat jij echt het allerliefst wilt doen op een wijze die echt bij jou past. Wanneer jij jouw passie leeft en jouw talenten benut en optimaal ontwikkelt. Bereid bent om het beste uit jezelf en je loopbaan te halen; te werken aan je eigen persoonlijke ontwikkeling.

held in je loopbaan community

Twee maanden geleden ontstond hieruit het idee om een eigen community te starten. Een ontmoetingsplek voor vrouwen die meer plezier en voldoening in hun werk willen ervaren. Een plek voor vrouwen die willen doen wat ze echt het allerliefst willen doen, maar ook het beste uit zichzelf en hun loopbaan willen halen. Kortom: een held in hun eigen loopbaan willen zijn.

Want in mijn ogen ben je dat wanneer je doet wat je echt het allerliefst doet en daarmee iets voor anderen kunt betekenen.

PLEZIER + TALENT + VOLDOENING + ONTWIKKELING + DOEN + OVERWINNEN + IETS VOOR ANDEREN BETEKENEN = HELD IN JE LOOPBAAN

Samen met een groep gelijkgestemde vrouwen aan de slag gaan en ook een held worden in je eigen loopbaan? Samen ontdekken wat je echt wilt, waar je echt goed in bent, maar ook hoe jij meer uit jezelf en je loopbaan kunt halen.

interesse?

Hier vind je nog veel meer informatie over de Held in je Loopbaan Community.
Ik hoop je snel te ontmoeten in mijn community.

Leave a Comment: