Jolanda Grevers
31 augustus 2020
Help! Ik weet niet wat ik wil. Kies voor je loopbaandroom

Durf te dromen

“Help, ik weet niet wat ik wil! Ik heb echt geen flauw idee.” Na deze openingszin praat Janneke als een sneltrein door. Na twee minuten praten, vertelt ze mij dat heel graag maatschappelijk werkster wil worden, maar dat dit voor haar niet is weggelegd. Ik kijk haar met een grote glimlach aan en vraag haar: “Hoor je wat je mij zojuist vertelt?” Er valt een stilte en ze kijkt mij vragend aan. Na vijf  seconden begint ze ietwat zenuwachtig te lachen en dan loopt haar hoofd rood aan. “Volgens mij weet je dondersgoed wat je wilt, maar durf je niet naar jouw loopbaandroom te luisteren omdat je het supereng vindt. Want het is een grootse droom.” “Ja… je hebt helemaal gelijk”, antwoordt ze. Niks is angstaanjagender dan toegeven aan wat je echt het allerliefst wilt gaan doen, vooral als je denkt dat het je nooit gaat lukken.

Niks is angstaanjagender dan toegeven aan wat je echt het allerliefst wilt gaan doen, vooral als je denkt dat het je nooit gaat lukken.

Quote Unique-loopbaancoaching

Kies voor je loopbaandroom

Janneke kan twee dingen doen. De makkelijkste keuze is om haar grootse droom te verstoppen en te negeren. De waarheid te ontkennen. Maar ze kan er ook voor kiezen om haar loopbaandroom recht in de ogen aan te kijken. Toegeven dat ze heel graag haar droom wil verwezenlijken. Jij kunt dit ook! Dit betekent dat je aan de slag moet. Janneke koos voor de laatste optie. 

Realistisch loopbaanplan

Janneke wist wel wat ze wilde, maar ze wist niet waar ze moest beginnen. Samen gingen we aan de slag en zochten we uit hoe ze haar droom kan verwezenlijken. Wat moet en kan ze doen om als maatschappelijk werkster aan de slag te gaan? We stelden een stappenplan op waarin exact staat welke route ze moet volgen om het gewenste resultaat te bereiken. De stappen zijn voor haar behapbaar. Daar heb ik bewust op gelet. Want grote stappen laten je heel makkelijk struikelen en dat wil je niet. Dan blijft het slechts bij dromen, omdat de kans groot is dat je dan opgeeft. 

Op zoek naar passende oplossingen

Gaandeweg ons gesprek zag Janneke in dat ze wel degelijk haar droom kon verwezenlijken. Ze ontdekte dat er een route naar haar droombaan is die bij haar en haar situatie past. Aan deze optie had zij nog nooit gedacht. Haar enthousiasme groeide en ze begon steeds meer te stalen.

Het is altijd belangrijk om te kijken wat er wel mogelijk is, op zoek te gaan naar oplossingen en niet je vizier te richten op wat er niet mogelijk is. Want dat ontmoedigt je om met je dromen aan de slag te gaan. 

Iedereen heeft een grootse droom

Ik ben ervan overtuigd dat iedere vrouw, mannen ook, een grootse loopbaandroom heeft. Ik durf te wedden dat jij diep van binnen precies weet wat je wilt. Maar het is echt een dingetje om tegenover jezelf toe te geven wat je echt het allerliefst wilt gaan doen. Sommige mensen verstoppen zich hun hele leven voor hun grootse dromen en dat vind ik echt doodzonde. Je doet jezelf tekort, want ook jij verdient het om je dromen te verwezenlijken. Doen wat je echt het allerliefst wilt doen. 

Contact me je dromen kwijtgeraakt 

Als je echt niet weet wat je wilt, is de kans groot dat je in het verleden het contact met je dromen en verlangens bent kwijtgeraakt. Je bent gestopt met groots dromen. Je hebt je dromen heel ver weggestopt en nu liggen ze onzichtbaar onder een dikke laag stof verstopt. En nu weet je niet meer hoe je erbij moet komen. 

Maar je grootse droom is er nog steeds. En als je wilt, kan ik je helpen om je droom te vinden. Het e-book Durf te dromen helpt je stap voor stap ontdekken wat jij echt het allerliefst wilt doen. De oefeningen in het boek brengen je weer in contact met jouw grootse loopbaandroom. Maar ook ontdek je hoe jij je droom kunt verwezenlijken. 

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}