3 Tips voor meer geluk in je werk

3 tips voor meer geluk in je werk

n mijn werk als loopbaancoach kom ik zeer regelmatig vrouwen tegen die worstelen met vragen als: ‘wat wil ik nou echt?’, ‘waar ben ik echt goed in?’ en ‘wat past bij mij?’ Ze worden niet meer blij van hun baan. Nee ze balen van hun baan. Ze willen weten hoe je meer geluk in je werk vindt. Herkenbaar voor jou? Lees dan verder.

Dit zijn drie vragen waar je niet zo een-twee-drie antwoord op kunt geven. Waar moet je beginnen? Hoe vind je een antwoord op deze vragen? In dit artikel deel ik 3 tips waar je direct zelf mee aan de slag kunt. Tips voor meer geluk in je werk.

Lees verder

Zelfreflectie: schrijf een brief aan jezelf

zelfreflectie: schrijf een brief aan jezelf

loopbaantool #12 zelfreflectie: schrijf een brief aan jezelfHet einde van de zomervakantie komt in zicht. Een goed moment voor zelfreflectie. Een moment om terug te blikken, de balans op te maken, en vooruit te kijken. Doe dit nu, voordat je weer opgeslorpt wordt door de waan van alledag. Een ouderwetse brief schrijven aan jezelf is een […]

Lees verder

Hoe maak je de stap naar jouw droombaan? – Disney-strategie

Hoe maak je de stap naar jouw droombaan? - Disney methode

Ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan? “Een leuke nieuwe baan passend bij mij, maar…wat wil ik?” Je hoofd zit vol ideeën en dromen. Maar hoe zet je deze ideeën om in een realistisch en haalbaar plan? Herken je deze vragen aan jezelf? Lees dan verder en ontdek hoe je met deze tool stap voor stap je droombaan zichtbaar kunt maken.

Lees verder

Hoe ontdek ik wat ik echt leuk vind om te doen – 7 vragen

Hoe ontdek ik wat ik echt leuk vind om te doen?

Is het tijd voor iets nieuws? Maar wat dan? Wat vind ik nu echt leuk om te doen? Toen de vraag bij mij op kwam, heb ik een hele tijd geworsteld met het vinden van het antwoord. Het was dan ook een hele opluchting voor me toen opeens het kwartje viel en ik antwoord kreeg op de vraag: wat is mijn passie? Worstel jij ook met deze vraag? Lees dan snel verder en ontdek hoe ook jij antwoord op je vraag kunt krijgen.

Lees verder

Zonder plan blijft je verlangen slechts een droom

loopbaanplan - zonder plan blijft je verlangen slechts een droom

Als je een verlangen hebt, maar geen loopbaanplan, blijft je verlangen slechts een droom. Klopt als een bus. Mijn verlangen bleef jarenlang slechts een droom. Totdat ik vier jaar geleden de knoop doorhakte en koos voor mijn verlangen, loopbaandroom. Lees hier hoe ik het heb aangepakt.

Lees verder

Hoe bevrijd je jezelf van belemmerende overtuigingen?

Hoe bevrijd je jezelf van belemmerende overtuigingen

Belemmerende gedachten en overtuigingen, we hebben ze allemaal. Ja… allemaal. Dat vervelende irritante stemmetje met die hardnekkige negatieve gedachten, dat maar tegen je blijft praten. Het is een heel irritant naargeestig stemmetje dat je onzeker en angstig maakt. Gelukkig is er een oplossing. Belemmerende overtuigingen kun je stoppen en ombuigen naar positieve gedachten. Hoe? en ontdek hoe je in acht stappen je belemmerende overtuigingen kunt overwinnen.

Lees verder

Waarom is het zo belangrijk om iets met je talenten te doen?

Werken vanuit je talenten maakt gelukkig

Waarom is het belangrijk om iets met je talenten te doen? Heel simpel! Werken vanuit je talenten en het verder ontwikkelen van deze talenten maakt je gewoon gelukkig. Dat komt omdat we het allemaal fijn vinden om dingen te doen waar we goed in zijn. Bovendien beleven we aan deze dingen vaak ook veel plezier. En daar gaat het toch juist om in jouw loopbaan? Elke dag fluitend naar je werk gaan en heel blij worden van je baan wil jij toch ook? Maar waarom maakt werken vanuit je talenten gelukkig? De volgende 6 elementen zijn de oorzaak.

Lees verder

Het grootste misverstand over werken vanuit je talenten

Het grootste misverstand over werken vanuit je talenten

Werken vanuit je talenten. We willen niks liever, omdat wanneer je werkt vanuit je talenten je altijd prima functioneert. Helaas is dit een misvatting. Want wanneer je je talenten niet goed inzet, kunnen je talenten zich tegen je keren. Hefboomvaardigheden helpen je om je talenten op de juiste manier in te zetten.

Lees verder

Waarom is regelmatig onderhoud aan je loopbaan zo ontzettend belangrijk?

Waarom is regelmatig onderhoud aan je loopbaan zo ontzettend belangrijk?

Controleer jaarlijks of het nog wel de goede kant op gaat met jouw loopbaan. Waarom? In dit artikel leg ik uit waarom regelmatig onderhoud aan je loopbaan zo ontzettend belangrijk is. 

Lees verder
1 2 3 7