Jolanda Grevers
8 oktober 2015
Maak je droomloopbaan zichtbaar | Unique-loopbaancoaching

Iedereen heeft dromen en verlangens. Dromen en verlangens verwijzen naar dingen die je met heel je hart wenst, waar je over fantaseert en waar je over droomt. Meestal gaat het om dingen die je niet voor mogelijk houdt, waar je echt niet aan durft te denken. Vaak deel je ze niet met de buitenwereld. Waarschijnlijk heb je ook dromen en verlangens die gaan over jouw droomloopbaan.

Zonder dromen en verlangens geen toekomst

Je hebt deze dromen en verlangens niet voor niets. Ze bevatten veel informatie en ze proberen je iets belangrijks te vertellen voor jouw toekomst. Maak kennis met je dromen en verlangens, luister ernaar en ontdek wat ze te vertellen hebben over jouw toekomstige loopbaan.

Door je dromen en verlangens zichtbaar en concreet te maken, worden ze levendiger, realistischer en bijna tastbaar. Je gaat op een andere manier naar je droomloopbaan kijken. Je komt er steeds meer mee in contact. Het geeft je veel positieve energie en je voelt je fanatiek worden.

Een moodboard van de droomloopbaan maken

Door een moodboard van je loopbaandroom te maken worden je dromen en verlangens visueel zichtbaar, waardoor ze beter op je netvlies blijft zitten en levendig blijven. Een moodboard nodigt je uit om met je dromen en verlangens aan de slag te gaan en ze niet langer te negeren. Langzaam komt je droomloopbaan tot leven.

Wat is een moodboard?

Een moodboard is een visualisatie van een concept, idee, gedachte of gevoel. Het wordt ook wel een beeldcollage genoemd.

Maak je eigen moodboard

Het is belangrijk om er echt de tijd voor te nemen. Zorg ervoor dat je niet wordt gestoord. Zet je telefoon uit. Maak je hoofd leeg. Pak schrijfpapier, een pen, een groot vel papier en een stapel magazines.

1. maak je dromen en verlangens helder

Vragen die je hierbij kunnen helpen zijn:

 1. 1
  Wat doe je de hele dag?
 2. 2
  Welke talenten benut je?
 3. 3
  Waar geniet je van?
 4. 4
  Hoe ziet je omgeving eriut?

2. Ga aan de slag

Ga op zoek naar beelden/plaatjes die jouw droomloopbaan symboliseren. Plak ze vervolgens op het grote witte vel papier. Neem de tijd om de passende beelden te vinden. Je mag geen teksten gebruiken, alleen maar plaatjes. Gebruik voor inspiratie bijv. Pinterest. Heb je geen magazines bij de hand? Download dan plaatjes via internet en print ze uit. Je kunt er ook zelf tekeningen bij maken. Maak er een mooi creatief inspirerend kunstwerk van.

Je kunt ook een digitaal moodboard maken met Pinterest of een ander computerprogramma.

3. Hang je moodboard ergens in het zicht op

Hang het resultaat op een plek waar jij het regelmatig kunt zien. Neem regelmatig een momentje om er even naar te kijken. Kijk er naar en laat het gevoel dat het bij je oproept in je bewustzijn doordringen. Zo blijft je droomloopbaan visueel zichtbaar, waardoor ze beter op je netvlies blijft zitten, levendig blijft en niet in de vergetelheid raakt.

Je droomloopbaan is een stapje dichterbij gekomen. Op naar de volgende stap in je loopbaan.

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}