Jolanda Grevers
12 januari 2022

Voor mij voelt 2022 als een nieuwe start. Een jaar waarin ik voor mijzelf kies. Kies voor mijn zielsverlangens en het jaar waarin ik op eigen wijze mijn pad uitstippel. Terwijl ik dit opschrijf maakt mijn hart een sprongetje van blijdschap. Met hernieuwde energie ga ik weer aan de slag na maanden van selfcare en werken aan mijzelf. Ik heb er weer echt zin in. 

Vastgelopen

Vorig jaar zomer ben ik bikkelhard geconfronteerd met mijzelf en mijn gezondheid. Na anderhalf jaar veel stress, omgaan met tegenslagen en corona kreeg ik last van ernstige stressklachten. Mijn lichaam trapte op de noodrem. Het ging niet goed met mij. Het was de hoogste tijd om met mijn gezondheid en mijzelf aan de slag te gaan. Ik kon niet langer doen alsof alles oké was. Mijn batterij was leeg. 

Naast dat het gevolgen had voor mij, had het ook gevolgen voor mijn praktijk. Ik heb de afgelopen zes maanden een stap terug moeten doen. Ik kon niet de onderneemster zijn die ik wilde zijn. Het ging gewoonweg niet meer. Daardoor is het ook zo lang stil geweest vanuit mijn kant. 

Ik wist dat er iets moest veranderen. Ik was niet gelukkig met mijn leven zoals het was. Ik was aan het worstelen. Ik draaide in cirkeltjes rond zonder een stap verder te komen. 

Samen met een coach aan de slag

Ik wist dat ik mijn situatie niet in mijn uppie kon veranderen. Ik had hulp nodig en die vond ik. In de afgelopen maanden is er hierdoor erg veel veranderd. Het gaat een stuk beter met mij. Ik heb onder andere de diagnose ADHD gekregen. Ik heb getwijfeld of ik dit aan je zou vertellen, maar ik doe het omdat ik graag open en op  authentieke wijze met je wil communiceren. Het hoort bij mij. Het heeft zijn weerslag op mijn functioneren wie ik ben en waar ik voor sta. Het is voor mij een vloek en een zegen. 

Werken met een coach heeft mij veel gebracht. Ik heb mooie lessen geleerd en nieuwe inzichten gekregen. 

Ik kan nu oprecht zeggen dat ik heel blij ben dat ik hulp heb gezocht. Het heeft mij al heel erg veel opgeleverd. Ik heb mooie lessen geleerd en nieuwe inzichten gekregen. Ik kreeg onder andere een mooie les over ware zielsverlangens. Deze les wil ik graag met je delen. 

Wat zijn je ware zielsverlangens?

Mijn coach stelde mij een paar maanden geleden de vraag: “Wat zijn jouw ware zielsverlangens?” Deze vraag liet mijn hoofd rood aanlopen. Ik besefte dat het een zeer essentiële vraag was. Een vraag die ik niet kon beantwoorden. Want ik had namelijk geen idee.  

Nadat ik de vraag een paar dagen had laten bezinken en vervolgens aan een flinke inspectie had onderworpen, besefte ik dat ik de afgelopen jaren te vaak niet naar mijn zielsverlangens had geluisterd. Ik had te vaak een compromis gesloten door te doen wat je als onderneemster met een eigen bedrijf allemaal hoort te doen om succesvol te worden. Steeds weer niet geluisterd naar wat ik in essentie echt wil, mijn ware zielsverlangens. Veilige keuzes gemaakt, en risico’s vermeden. Ik had niet het bedrijf gecreëerd passend bij mijn ware zielsverlangens. 

Omarm je zielsverlangens. De stemmetjes van je ziel. Ze hebben je zoveel waardevols te vertellen over wat jij nodig hebt om je echt thuis te voelen in je baan. 

Kiezen voor compromissen maakt niet gelukkig

Ja… ik had gekozen voor mijn grootse droom: een eigen praktijk voor loopbaancoaching. Maar ik had mij niet echt opengesteld voor mijn ware zielsverlangens en ik had niet op eigen wijze mijn unieke pad uitgestippeld. 

Het voelde allemaal wel oké, maar diep in mijn hart wist ik dat ik niet genoeg naar mijzelf had geluisterd. Ik besefte dat steeds weer je zielsverlangens negeren en niet op eigen wijze je eigen pad uitstippelen je uiteindelijk niet gelukkig maakt.

Het ging het afgelopen jaar steeds meer aan mij knagen. Ik wist dat er iets moest veranderen, maar ik deed het niet. Want mijn bedrijf groeide en mijn klanten waren zeer tevreden. Waarom veranderen? Ik negeerde dit knagende gevoel. 

Kiezen voor je zielsverlangens maakt gelukkig

Hoogste tijd om te stoppen met het sluiten van compromissen en te kiezen voor mijn zielsverlangens; dit besef kwam echt bij mij binnen. 

Deze beslissing heeft ook consequenties voor mijn bedrijf en mijn aanbod. In de afgelopen twee maanden ben ik achter de schermen druk bezig geweest met het aanbrengen van wijzigingen in mijn bedrijf, zodat het meer op een lijn komt te liggen met mijn zielsverlangens. 

Inmiddels kan ik zeggen dat kiezen voor mijn zielsverlangens en op eigen wijze mijn eigen pad uitstippelen zo bevrijdend voelt. Kiezen voor je zielsverlangens maakt je een veel blijer mens. 

Plaats je reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}